A teakeverék fogyasztása javasolt a vese védelmére, a veseműködés serkentésére, valamint a vesekő újraképződésének megakadályozására.

A teakeverék hatásáért felelős összetevők fontosabb jellemzői:
A vérehulló fecskefű virágos hajtás kelidonin alkaloidja fájdalomcsillapító és görcsoldó hatással rendelkezik. A kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás és a mezei zsurló meddő hajtás szaponint tartalmaz, a szaponinok egy része a vizelettel kiválasztódva növeli a vese vérellátását, így fejti ki vizelethajtó hatását. A kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás flavonoidot is tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatású. A közönséges párlófű virágos hajtás cserzőanyagot tartalmaz, gyulladáscsökkentő, görcsoldó hatású. A csalánlevél vérellátást fokozó anyagai révén vizelethajtó hatást fejt ki.

1677 Ft

Cikkszám: 473302 Kategória: Címkék: ,

Összetétel:

Hatóanyagai:
1 filter (1,0 g) tartalma: 0,25 g kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás (Solidaginis herba),0,25 g csalánlevél (Urticae folium), 0,25 g közönséges párlófű virágos hajtás (Agrimoniae herba), 0,20 g mezei zsurló meddő hajtás (Equiseti herba), 0,05 g vérehulló fecskefű virágos hajtás (Chelidonii herba).
A készítmény segédanyagot, ízesítő- és színezőanyagot nem tartalmaz.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását szakirodalmi adatok igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:

A teakeverék gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását szakirodalmi adatok igazolják.

A készítmény hatásáért felelős összetevőinek fontosabb jellemzői:

A vérehulló fecskefű virágos hajtás kelidonin alkaloidja fájdalomcsillapító és görcsoldó hatással rendelkezik. A kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás és a mezei zsurló meddő hajtás szaponint tartalmaz, a szaponinok egy része a vizelettel kiválasztódva növeli a vese vérellátását, így fejti ki vizelethajtó hatását. A kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás flavonoidot is tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő hatású. A közönséges párlófű virágos hajtás cserzőanyagot tartalmaz, gyulladáscsökkentő, görcsoldó hatású. A csalánlevél vérellátást fokozó anyagai révén vizelethajtó hatást fejt ki.

Mi a Naturland Vesevédő filteres teakeverék hatóanyaga?

1 filter (1,0 g) tartalma: 0,25 g kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás [Solidago gigantea Ait. vagy S. canadensis L.; herba], 0,25 g csalánlevél [Urtica dioica L., U. urens L.; folium], 0,25 g közönséges párlófű virágos hajtás [Agrimonia eupatoria L.; herba], 0,20 g mezei zsurló meddő hajtás [Equisetum arvense L.; herba], 0,05 g vérehulló fecskefű virágos hajtás [Chelidonium majus L.; herba].

Mit tartalmaz még a Naturland Vesevédő filteres teakeverék?

A készítmény segédanyagot, ízesítő- és színezőanyagot nem tartalmaz.

Mikor alkalmazható a Naturland Vesevédő filteres teakeverék?

A teakeverék alkalmazása javasolt a vese védelmére, a veseműködés serkentésére, valamint a vesekő újraképződésének megakadályozására.

Mikor nem szabad alkalmazni a Naturland Vesevédő filteres teakeveréket?

Az alkotó komponensek bármelyike (pl. fészkes virágzatú növények) iránti túlérzékenység (allergia), valamint csökkentett folyadékbevitelt előíró betegségek (pl. szív- és veseelégtelenség) esetén a készítmény nem alkalmazható.

Mit kell tudnia a Naturland Vesevédő filteres teakeverék alkalmazásának megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy nincs-e az alkotórészek iránti túlérzékenysége (allergiája).

 

Lehet-e a Naturland Vesevédő filteres teakeveréket gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Vízhajtó gyógyszerekkel egyidejűleg alkalmazott teakeverék azok hatását fokozhatja. Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszereket is szed, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

Várandósság és szoptatás ideje alatt az ezen élethelyzetekre vonatkozó vizsgálati adatok hiányában a teakeverék alkalmazása nem ajánlott.

Ha Ön gyermeket szeretne, a teakeverék alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Milyen hatással van a Naturland Vesevédő filteres teakeverék a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A készítmény   gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

Alkalmazhatják-e gyermekek a Naturland Vesevédő filteres teakeveréket?

12 éven felüli gyermekek alkalmazhatják a készítményt.

Hogyan kell a Naturland Vesevédő filteres teakeveréket alkalmazni és mi az ajánlott adag?

1 filtert 1 csészényi (kb. 2,5 dl) forrásig melegített vízzel öntsön le, és lefedve 15–20 percig hagyja állni! Naponta 3–4 x 1 csészényi, lehetőleg ízesítés nélküli tea fogyasztása javasolt.

Csökkentett folyadékbevitel esetén 4 filtertasaknyi teakeverékből 5 dl vízzel kell elkészíteni a teát, és azt a délelőtt folyamán javasolt elfogyasztani.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Naturland Vesevédő filteres teakeveréknek?

Enyhe emésztőrendszeri panaszok (pl. hányinger, hányás, hasmenés), valamint fészkes virágzatú növényekre túlérzékeny egyéneken allergiás bőrreakciók jelentkezhetnek. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell ügyelni a Naturland Vesevédő filteres teakeverék alkalmazása során?

A teát fogyasztás előtt ajánlott frissen elkészíteni.

Ha a teakeverék alkalmazásával egyidejűleg panaszai nem csökkennek, vagy erősödnek, keresse fel kezelőorvosát!

A veseelégtelenség rosszabbodásával (diéta és gyógyszeres kezelés ellenére bekövetkezhet) jelentkező panaszok: étvágytalanság, hányinger, gyengeség, csökkenő vizeletkiválasztás esetén (ami bokák duzzadásával, fizikai terheléskor nehézlégzéssel és a testsúly hirtelen növekedésével jár) azonnal forduljon orvoshoz!

Tájékoztassa kezelőorvosát a teakeverék alkalmazásáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Naturland Vesevédő filteres teakeverék?

Kúraszerű alkalmazása legfeljebb 3 hónapig tarthat. Két kúra között legalább 2–3 hét szünetet kell tartani!

Hogyan kell tárolni a Naturland Vesevédő filteres teakeveréket?

Legfeljebb 25 ºC-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a papírborítékba csomagolt filtereket tartsa a jól lezárt dobozban!

A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig használható fel a Naturland Vesevédő filteres teakeverék?

A teakeveréket csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-596/1996

Milyen a teakeverék külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Világoszöld színű, kellemes szagú, kesernyés, összehúzó ízű, megfelelő aprítottságú (2,000–0,355 mm) gyógynövénykeverék.

Csomagolás: 1,0 g teakeverék filtertasakban (Dynapore 117/4/N vagy HS-125), papírborítékban és polipropilén fóliába csomagolt dobozban.

Csomagolási egység: 25 (25 x 1,0 g/filter) db / doboz, 100 (100 x 1,0 g /filter) db / doboz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Natureland Egészségcentrum Zrt. 3060 Pásztó, NATURLAND Park

  1. november 11.