A készítmény ízületi gyulladások, reumatikus-, izom- és ízületi fájdalmak, valamint köszvény és isiász esetén alkalmazható a fájdalom csillapítására.

A készítmény hatásáért felelős összetevők fontosabb jellemzői:
A méhméreg számos enzimet és fehérjét tartalmaz, fő komponense a mellitin, amely baktericid hatású, jelentős a gyulladásgátló hatása is. Az árnikatinktúra flavonoid- és illóolaj-összetevői javítják a kezelt testfelület vérellátását, így csökkentik a reumás fájdalmakat és az izomhúzódás okozta panaszokat. A véraláfutások felszívódását elősegítik. A racém kámfor: helyi vérbőséget idéz elő és fájdalomcsillapító hatású.

3980 Ft

Cikkszám: 120505 Kategória: Címkék: , , ,

Összetétel:

Hatóanyagok:
180 ME méhméreg (Apis melliferae toxinum), 3,0 g árnikatinktúra (Arnicae tinctura), 1,8 g racém kámfor (Camphora racemica) / 60 g

Segédanyagok:
tisztított víz, 85 %-os glicerin, fehér vazelin, cetil-sztearil-alkohol, 96%-os etanol, folyékony paraffin, Carbopol 940, nátrium-lauril-szulfát, lecitin, nátrium-hidroxid, metil-parahidroxibenzoát

A Melliora krém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, komponenseinek hatását szakirodalmi adatok igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Mire kínál megoldást?

Ez a termékünk nem szerepel az Egészségtárban.
Egészségtár

Gyógynövények

Gyógynövénytár

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:

A krém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, komponenseinek hatását szakirodalmi adatok igazolják.

A készítmény hatásáért felelős összetevőinek fontosabb jellemzői:

A méhméreg számos enzimet és fehérjét tartalmaz, fő komponense a mellitin, amely baktericid hatású, jelentős a gyulladásgátló hatása is. Az árnika-tinktúra flavonoid- és illóolaj-összetevői javítják a kezelt testfelület vérellátását, így csökkentik a reumás fájdalmakat és az izomhúzódás okozta panaszokat, a véraláfutások felszívódását elősegítik. A kámfor helyi vérbőséget idéz elő és fájdalomcsillapító hatású.

Mi a Melliora krém hatóanyaga?

1,0 g krém tartalma: 3 ME méhméreg [Apis melliferae toxinum], 50 mg árnikatinktúra [Arnica montana L.; flos), 30 mg racém kámfor [Camphora racemica].

Mit tartalmaz még a Melliora krém?

A készítmény segédanyagai: tisztított víz, 85%-os glicerin, fehér vazelin, cetil-sztearil- alkohol, 96%-os etanol, folyékony paraffin, karbomer (polygel CA), nátrium-lauril-szulfát, szójalecitin, nátrium-hidroxid, metil-parahidroxibenzoát.

Mikor alkalmazható a Melliora krém?

A készítmény ízületi gyulladások, reumatikus, izom- és ízületi fájdalmak, valamint köszvény és isiász esetén alkalmazható a fájdalom csillapítására.

Mikor nem szabad alkalmazni a Melliora krémet?

Az alkotó komponensek bármelyike (pl. kámfor, fészkes virágzatú növények, méhméreg, cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, metil-parahidroxibenzoát) iránti túlérzékenység (allergia) esetén a készítmény nem alkalmazható.

Mit kell tudnia a Melliora krém alkalmazásának megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy nincs-e az alkotórészek iránti túlérzékenysége (allergiája). 

A készítmény cetil-sztearil-alkoholt tartalmaz, amely helyi bőrreakciókat okozhat (pl. kontakt dermatitisz).

Ez a készítmény 0,1872 g nátrium-lauril-szulfátot tartalmaz 60 g krémben A nátrium-lauril- szulfát helyi bőrreakciókat okozhat (pl. csípő vagy égő érzés), vagy fokozhatja az ugyanazon a felületen alkalmazott egyéb készítmények által kiváltott bőrreakciókat.

A készítmény metil-parahidroxibenzoátot tartalmaz, amely allergiás reakciókat okozhat (amelyek esetleg csak később jelentkeznek).

Amennyiben bizonytalan a készítmény alkalmazhatóságát illetően, úgy használata előtt borsónyi mennyiségű krémmel végezzen bőrpróbát!

Alkalmazhatják-e gyermekek a Melliora krémet?

18 éves életkor alatt a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Lehet-e a Melliora krémet gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Más külsőleges, hasonló hatású készítménnyel egyidejűleg nem használható, de egyéb gyógyszeres, illetve fizioterápiás kezelés mellett alkalmazható.

Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszereket is alkalmaz, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

Várandósság és szoptatás időszakában történő biztonságos alkalmazására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok, ezért ezekben az állapotokban, általános elővigyázatosságból, a készítmény alkalmazása nem javasolt.

A krém hatóanyagai bőrön keresztül felszívódnak. Ha Ön gyermeket szeretne, a krém alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Milyen hatással van a Melliora krém alkalmazása a gépjárművezetésre és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A készítmény   gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

Hogyan kell a Melliora krémet alkalmazni?

Bedörzsölőszerként használva a krémet a fájdalmas testrészre, illetve annak környékére kenjük kb. 1 mm-es vastagságban, majd óvatosan beledörzsöljük a bőrbe. A fájdalom erőssége szerint a kezelés többször is megismételhető, de legfeljebb naponta 5-ször.

Pakolásként alkalmazva a krém hatóanyagai jobban felszívódnak, ilyenkor a kezelendő testrészt 1–2 mm vastagon bekenjük, és vékony vászonnal átkötjük. A pakolást legalább fél óráig a fájó testrészen hagyjuk, közben néhányszor óvatosan mozgatjuk a kezelt ízületet.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Melliora krémnek?

Az összetevőkkel (pl. kámfor, fészkes virágzatú növények, méhméreg, cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, metil-parahidroxibenzoát) szembeni egyéni érzékenység esetén allergiás reakciót válthat ki. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell ügyelni a Melliora krém alkalmazása során?

Vigyázzon arra, hogy a krém ne kerüljön a szem környékére, arcra, nyílt sebre, vérző testrészre, nyálkahártyára!

Pakolásként alkalmazva csak vékony vásznat (pamut vagy len) használjon, a kezelt felületet nem szabad légmentesen lezárni!

A krém használata után mosson kezet! Tájékoztassa kezelőorvosát a krém alkalmazásáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Melliora krém?

Kúraszerű alkalmazása 3–4 hétig javasolt. A két kúra között legalább 2 hét szünetet kell tartani! A krém kúraszerű alkalmazását előnyös kiegészíteni a megfelelő gyógyszeres, illetve fizioterápiás kezeléssel.

Hogyan kell tárolni a Melliora krémet?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig használható fel a Melliora krém?

A krémet csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-238/1991

Milyen a krém külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Halványsárga színű, egynemű, o/v típusú, emulziós krém.

Csomagolás: Műanyag (PP), csavarmenetes kupakkal és műanyag (PET/PE), lehúzható zárófóliával lezárt, laminált (PE/Al/PE) tubusban és dobozban.

Csomagolási egység: 60 g / tubus / doboz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Natureland Egészségcentrum Zrt. 3060 Pásztó, NATURLAND Park

  1. december 16.