Az orrkenőcs használata meghűlés, különböző légúti fertőzések és hurutok, valamint az ezekhez társuló köhögés esetén ajánlott. A készítmény tisztítja és fertőtleníti az orrjáratokat, a gyulladt bőrt nyugtatja. Váladékoldó hatása révén az akut és krónikus hörghurut kezelésére is alkalmas.

A körömvirág- és kamillavirágzat-kivonat flavonoid-, karotin- és illóolaj-komponensei enyhe gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő hatásúak, valamint elősegítik a hámképződést, amihez az A- és E-vitamin is hozzájárul. Az eukaliptuszolaj és a malabár-olajfű illóolaja mérsékli a gyulladást. A borsosmentaolaj hűsítő érzetet kelt a bőrön és enyhe helyi érzéstelenítő hatású. A kakukkfűolaj a baktériumok és a gombák fejlődését gátolja, belélegezve a hörgők görcsét oldja. Az ánizsolaj belélegezve köptető hatású, mivel elősegíti a váladék kiürülését a hörgőkből. A levendulaolaj nyugtató hatású.

12 éves kor alatt nem alkalmazható. 

1705 Ft

Cikkszám: 172575 Kategória: Címke:

Összetétel:

Hatóanyagok:
1,0 g kenőcs tartalma: 50 mg körömvirág- és kamillavirágzat- [Calendula officinalis L., flos és Matricaria recutita L., flos] kivonat (kivonószer: trigliceridek – 96%-os etanol), 9 mg eukaliptuszolaj [Eucalypti aetheroleum], 8 mg borsosmentaolaj [Menthae piperitae aetheroleum], 6 mg kakukkfűolaj [Thymi aetheroleum], 6 mg levendulaolaj [Lavandulae aetheroleum], 4 mg ánizsolaj [Anisi aetheroleum], 3 mg malabár-olajfű illóolaj [Cymbopogoni flexuosi aetheroleum].

A készítmény hatásfokozói:
A-vitamin-palmitát (napraforgóolaj, butil-hidroxi-toluol), alfa-tokoferil-acetát.

A készítmény segédanyagai:
fehér vazelin, sheavaj (Cetiol SB 45), hidrofób kolloid szilícium-dioxid, Liquapar olaj (parahidroxibenzoát-butil-, -propil-észterek).

A kenőcs gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Légzéskönnyítő orrkenőcs Meghűlésre, légúti fertőzésre, hurutokra, köhögésre. Javallatok: Az orrkenőcs használata meghűlés, különböző légúti fertőzések és hurutok, valamint az ezekhez társuló köhögés esetén ajánlott. Alkalmazás: Gyermekeknek 12 éves kortól rizsszemnyi, felnőtteknek lencsényi mennyiségű kenőccsel naponta 3- szor (szükség esetén többször, de leg-feljebb 5-ször) az orrszárnyak külső Összetétel: Hatóanyagok: 1,0 g kenőcs tartalma: 50 mg körömvirág- és kamillavirágzat-kivonat (kivonó-szer: trigliceridek – 96%- os etanol), 9 mg eukaliptuszolaj, 8 mg borsosmentaolaj, 6 mg kakukkfűolaj, 6 mg levendulaolaj, 4 mg ánizsolaj, 3 mg malabár-olajfű illóolaj. Hatásfokozók: A-vitamin-palmitát (napraforgóolaj, butil-hidroxi-toluol), alfa-tokoferil-acetát. Segédanyagok: fehér vazelin, sheavaj (Cetiol SB 45), hidrofób kolloid szilícium-dioxid, Liquapar olaj (parahidroxibenzoát-butil-, -propil-észterek). bőrfelületét vékonyan bekenni! Figyelmeztetés: Az alkotó komponensek bármelyike (pl. fészkes vagy ernyős virágzatú növények, illóolaj-összetevők, parahidroxibenzoát-észterek) iránti túlérzékenység, hörgi asztma, szamárköhögés esetén, 12 éves életkor alatt a készítmény nem alkalmazható. Várandósság és szoptatás időszakában a kenőcs használata nem javasolt. További információ a dobozban levő tájékoztatóban található. Országos Gyógyszerészeti Intézet által engedélyezett készítmény 10 g Külsőleg! Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását szakirodalmi adatok igazolják. Nyilvántartási szám: OGYI-904/2003 Tárolás: Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Gyermekektől elzárva tartandó! Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Natureland Egészségcentrum Zrt. 3060 Pásztó, NATURLAND Park