Megújuló energiára épülő beruházással tett újabb komoly lépést a Naturland a fenntartható működés felé. A pásztói teaüzem éves villamosenergia fogyasztásának háromnegyedét ezentúl napenergia fogja biztosítani. Az új naperőmű telepítése is bizonyítja, hogy a cég elkötelezett a környezetvédelem ügye mellett.

A Naturlandnál nem üres szólam, hogy felelősek vagyunk a társadalomért, a természeti környezetért. Saját forrásainkból helyeztük üzembe azt az 50 kW teljesítményű naperőművet, amely a pásztói üzemünket látja el zöld villamosenergiával. A beruházás éves szinten 60 000 kWh megújuló energiaforrást biztosít az üzem 80 000 kWh körüli felhasználásából. Nem mellékes az sem, hogy ezzel a napelemparkkal évente 25-30 tonna közötti CO2 kibocsátást előzünk meg, ennyivel kevesebb kerül a légkörbe. A Naturlandnál minden termelési döntés esetén tudatosan figyelünk környezetünk, a klíma védelmére. Ha új eszközöket szerzünk be, igyekszünk olyan korszerű technológiákat választani, amelyek alkalmazásával közvetve és közvetlenül is óvjuk környezetünket.

„Legújabb, pásztói zöld beruházásával a Naturland folytatja a környezeti szempontból fenntartható működés irányába tett lépéseit. Ez a fejlesztés is azt jelzi, hogy komolyan vesszük a klímavédelmi kihívásokat. A naperőmű telepítése az első lépés a cég által tervezett, a megújuló energiára épülő energiahatékonysági törekvések sorában. A Naturland további korszerű energetikai fejlesztésekkel kívánja növelni üzemeinek hatékonyságát és csökkenteni környezetünk terhelését. Nekünk ez így természetes.” - nyilatkozta Ásványi Tibor ügyvezető igazgató.

Nemcsak energiahatékony fejlesztésekkel csökkentjük termékeink karbon lábnyomát, hozzájárulva ezzel a fenntartható fejlődéshez. A környezetre káros vegyszerek, szerves oldószerek felhasználását és a megsemmisítendő veszélyes hulladék mennyiségét is jelentősen redukáltuk a korszerűbb analitikai eszközöknek köszönhetően. Értékesítési és raktárkezelési rendszerünk révén egyre kevesebb papír alapú bizonylat készül. Készáru raktárunkban olyan vonalkódos azonosítást alkalmazunk, amely hatékonyabb, gyorsabb és környezetkímélőbb működést biztosít. Szórólapjaink és reklámtáskáink készítésekor előnyben részesítjük a környezetkímélő anyagok alkalmazását. Teafiltereinknél pedig nem használunk fém rögzítőkapcsokat. Csomagolásaink kiválasztásánál is a környezettudatos megoldásokra törekszünk, ami azt is jelenti, hogy a fogyasztói igények figyelembevételével határozzuk meg a kiszereléseket. Így a felesleges termékvásárlásból adódó csomagolóanyagokkal nem terheljük a környezetet.

Egy lépéssel közelebb a természethez. Egy lépéssel közelebb Hozzád. Naturland.