Ki a mérgekkel – méregtelenítés

A környezetünkből, az elfogyasztott ételekből italokból sok mérgező anyag kerülhet szervezetünkbe és az anyagcserénk során is keletkezik belőlük testünkben. Ezektől egészségünk érdekében jobb megszabadulni. Tiszítókúrákkal hatékonyan tehermentesíthetjük szervezetünket, de fontos a mértékletesség és az észszerűség.

A túlterhelt emésztőrendszer emésztési zavarokhoz vezet. Ezek gátolják a tápanyagok megfelelő feldolgozását és a salakanyagok könnyen lerakódnak a bélfalra, ami gondot okozhat. A bélfal nyálkahártyája alatt található ugyanis immunsejtjeink 70 százaléka, az úgynevezett Peyer plakkokban. Talán nem is kell magyarázni, hogy ha az immunsejtekhez ilyen közel méreganyagok halmozódnak fel, akkor az immunsejtek, így az immunrendszer gyengülésével kell számolni.

A legtöbb méregtelenítő eljárás – például a böjt, a hashajtás – ezért a gyomor-bélrendszeren keresztüli tehermentesítést, méregtelenítést szolgálja. Vannak a tisztítókúráknak kevésbé ismert módjai is, mint a bőrön és a légzésen keresztül történő méregtelenítés.

Diéta és gyógynövények

Tehermentesítjük a szervezetet egyfajta böjthöz hasonló speciális diétával, így a méregtelenítő szervek a bevitt napi táplálék feldolgozása helyett, a testünkben már felszaporodott méreganyagok bontását és kiválasztását, kiürítését végezhetik.

Jól ismert bizonyos gyógynövények vértisztító, méregtelenítő hatása. Ezek serkentik a méregtelenítő szervek működését, és hatékonyabb „munkavégzésre” sarkallják azokat. Az ilyen gyógynövények kombinációjából készített teák fogyasztásával duplán jót tehetünk. Egyrészt élvezhetjük a gyógynövények jótékony hatását, másrészt a bevitt extra folyadékmennyiség segíti a salakanyagok távozását.

Ezek a kúrák jót tesznek az egészségnek, tisztábbá és szebbé teszik a bőrt, erősítik a kitartást és az önbizalmat és segítenek a kívánt alak megőrzésében, elérésében.

Naturland jótanácsok és figyelmeztetések böjtöléshez

  • Az egynapos kúrákat - nevezhetjük ezeket kímélő napoknak – hetente ismételhetjük. Ilyenkor kerülni kell a zsíros, fűszeres ételeket, együnk inkább zöldségeket, gyümölcsöket
  • Ha böjtölsz több folyadékra van szükséged, különben a méreganyagok nem tudnak kiürülni szervezetedből
  • Ha már hozzászoktál az egynapos kúrához három-négy naposra is nyújthatod. Fontos azonban, hogy a többnapos koplalásokat havonta maximum egyszer, vagy két-három havonta szabad megismételni
  • A tisztítókúrát kiegészíthetjük a Naturland Salaktalanító plusz teakeverékkel. Az ebben található gyógynövények hatóanyagi serkentik a szervezet kiválasztó funkcióját, támogatják a méregtelenítő rendszert és az emésztőrendszer egészségét