Az a fránya hurut

Jellegzetes, szaftos hang és produktum, azaz váladék. Nem túl gusztusos az igaz, de ezek a hurutos köhögés ismérvei. Ilyenkor kell a köptetőket, nyákoldókat bevetni. Mutatunk néhány gyógynövényt, amelyek hatásosak lehetnek, ha támad a hurut.

A hurutos köhögést, produktívnak is szokták nevezni. Éppen azért, mert ideális esetben a letapadt nyákot sikerül felköhögni. Hasznos azonban, ha ebben segítünk szervezetünknek. A betegség miatt a légutakban felgyülemlő sűrű váladékot el kell folyósítani, hogy könnyebben felszakadjon. Erre valók a nyákoldó, köptető hatású készítmények.

Ha ezeket használod, ne feledkezz meg a sok folyadékfogyasztásról. Ezzel elősegítheted, hogy felszakadjon a váladék. A felköhögött nyákot pedig egyszerűen – és diszkréten – köpd ki, hogy ne terhelje tovább a szervezeted. Ha ugyanis visszanyeled, végigmegy a bélrendszeren és nyákos széklet, hasfájás, étvágytalanság lehet az eredménye. Ezért is fontos, hogy már a gyerekeket megtanítsuk arra, hogy köpjék ki a váladékot.

Lándzsás útifű

Hogyan vészeld át a hurutos köhögést gyógyszer nélkül?

Hurutos köhögés esetén jó szolgálatot tehetnek a mellkaskenőcsök. Ezeket bedörzsölve elősegíthetjük a köpetürítést. A Naturland kínálatában mind gyerekek, mind felnőttek számára találhatunk légzéskönnyítő mellkenőcsöt, amelyek többféle gyógynövényt - körömvirág- és kamillavirágzat-kivonatot, eukaliptusz olajat, malabár-olajfű illóolajat, kakukkfűolajat és ánizsolajat, illetve a felnőtt verzió ezek mellett még erdeifenyő olajat és niauli olajat is – tartalmaznak. Ezeknek a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményeknek a flavoinod, karotinoid és illóolaj komponensei enyhe gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő hatásúak. Az illóolajok oldják a hörgők görcsét, és elősegítik a váladék kiürülését a hörgőkből.

Bár télen betegen a hátunk közepére se kívánjuk, hogy kimozduljunk, ha nem vagy lázas, a hideg levegő szintén segíthet enyhíteni a tüneteidet. Jó, ha tudod, hogy a hurutos köhögés rendszerint orrfolyással, náthával párosul. A panaszokon orrcseppel, orrkenőcsökkel is segíthetsz. Használatukkal megelőzheted, hogy a váladék hátra csorogjon a garatodba, újabb köhögési ingert kiváltva. A Naturland Légzéskönnyítő orrkenőcse gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, amely nem csak fertőtleníti az orrjáratokat és nyugtatja a gyulladt bőrt, de váladékoldó hatású is. Így akut és krónikus hörghurut kezelésére is alkalmas.

Ne feledd, hogy a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményeink, a légzéskönnyítő mellkas- és orrkenőcs használata előtt a kockázatokról és mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!

Naturland gyógynövény ajánlatok hurutos köhögésre:

  • A kakukkfű nyákoldó és köptető hatással bír, ezért hurutos köhögés esetén bevethető
  • A lándzsás útifű szintén elősegíti a köpetürítést és baktériumölő, gyulladáscsökkentő hatása van. A gyógynövény kivonata toroknyugtató és hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez
  • A hársfatea nem csak száraz, de hurutos köhögésnél is bevethető. Emellett meghűléseknél izzasztó hatása van