Egy lépéssel közelebb a természethez - egy lépéssel közelebb Hozzád

A 100 százalékban magyar tulajdonú márka, a Naturland 1989-ben jelent meg az egészségtermékek piacán. Az első években importált termékeket hoztunk forgalomba, majd 1993-tól magunk kezdtük el gyártani készítményeinket. Mára pedig kizárólag saját fejlesztésű és gyártású termékeink vannak. Magyarországon hét olyan társaság működik, amely gyógyszergyártói minősítéssel és engedéllyel rendelkezik. A Naturland az egyik ezek közül.

A Naturland a természetes alapanyagokon túl a minőség mellett kötelezte el magát. De mit is jelent ez a gyakorlatban? Felhasznált alapanyagaink – legyenek akár gyógynövények, szakmai nevükön drogok, vagy illóolajok – hatóanyagainak magas minőségét garantáljuk. Minden esetben nehézfém és növényvédőszer-mentesek, és a növények legértékesebb részeiből készülnek. Miért vagyunk erről meggyőződve? Azért, mert beszállítóink valamennyi minőségi bizonylatát felülvizsgáljuk és a beszerzett alapanyagokat mindenkor a saját analitikai laboratóriumunk azonosítja és minősíti.  

Budapesti központunkban gyártjuk gyógyhatású készítményeinket és a törzskönyvezett gyógyszereket, Pásztón teaüzemünk működik. Termékeink az ISO 9001:2015 szabvány szerint, gyógyszergyártási körülmények között, a Szabályos Gyógyszergyártás (GMP - Good Manufacturing Practice) irányelveinek megfelelően készülnek, ez szavatolja az állandó magas minőséget és megbízhatóságot. Gyógyszergyártási engedéllyel rendelkezünk steril szemészeti oldatok, tabletták, porok, kúpok, kenőcsök, oldatok, bevételre szánt cseppek, szuszpenziók, emulziók gyártására és csomagolására, valamint növényi eredetű drogok kiszerelésére. A HACCP alapelveket is magában foglaló minőségbiztosítási rendszerünk, saját országos kereskedelmi képviselői hálózatunk és szállítókapacitásunk van. Megbízható piaci szereplők részére bérgyártást is vállalunk.

Büszkék vagyunk, hogy készítményeink magas minőségét és tevékenységünk színvonalát rendre szakmai elismerésekkel díjazzák. Többszörös Superbrands és Magyar Brands díjasok vagyunk. Ez utóbbit azok a hazai márkák kaphatják meg, amelyek termékei, szolgáltatásai a hazai és nemzetközi piacon olyan értékeket képviselnek, amelyek a vásárlók számára a megbízhatóságot és a minőséget tanúsítják. Nyolc termékünk, illetve termékcsaládunk nyerte el korábban a Magyar Termék Nagydíjat, amellyel a kiváló minőségű Magyarországon gyártott, és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat ismerték el. Szintén a minőséget, az értékek iránti elkötelezettséget jutalmazza egy újabb elismerés, az Érték és Minőség Nagydíj, mellyel három termékünket és egy termékcsaládunkat tüntették ki.. A Naturland Magyarország Kft. a hazai üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője. Az Opten cégadatbázis kockázati besorolása alapján „A” minősítésben részesítette. Ezzel a minősítéssel a magyarországi cégek csupán 13 százaléka rendelkezik.

A Svédcsepptől a mindennapi egészségig

A Naturland a mindennapi egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés és a természetes kezelési alternatívák széles tárházát nyújtja minden korosztály számára. Nyolc termékcsaládban összesen több mint négyszáz terméket kínálunk. Készítményeinket a gyógyszertárak és gyógynövényboltok mellett hazai- és nemzetközi élelmiszer láncokban is megtalálják.

A Naturland család nagy „öregje” a Svédcsepp, amely a rendszerváltás utáni évek legnépszerűbb gyógynövénykészítménye volt. 2013 áprilisáig gyógyszernek nem minősülő, gyógyhatású készítményként forgalmaztuk, ezt követően az Országos Gyógyszerészeti Intézet hagyományos növényi gyógyszerként törzskönyvezte. 

Gyógyhatású készítményeink és törzskönyvezett gyógyszereink – a Magyarországon felszereltségében és kapacitásában is szinte egyedülálló – gyógyszergyártó üzemünkben készülnek. A Naturland teakeverékeket és a monoteákat (azaz egyféle összetevőből készülő teáinkat) pásztói üzemünkben gyártjuk. A hagyományokat a modern tudománnyal ötvözzük. Fejlesztéseinknél a népgyógyászathoz nyúlunk vissza, és a magyar gyógynövényeket vesszük alapul. Kizárólag mesterséges színezőanyagoktól és tartósítószerektől mentes termékek előállítására törekszünk.

Naturland – mert így természetes!