Nagyanyáink úgy tartották, hogy a gyógynövényeket, mivel vonzzák a beporzókat, zöldség mellé kell ültetni, mert akkor több lesz a termés. Azaz az egyik segíti a másikat. A természetre a Naturlandnál, mint ihletadó forrás tekintünk, és nem csak a termékeink fejlesztésénél. Arra is megtanít minket, hogy sokszor elég csak megfelelő helyen lenni ahhoz, hogy segítsünk. Ott, ahol a szükség a legnagyobb. Ezért idén karácsony előtt– a Kuckó programhoz csatlakozva – több mint 2,5 millió forint értékben teacsomagokat és fertőtlenítőket juttattunk el gyermekotthoni nevelőknek, gyermekfelügyelőknek, az ünnepek alatt hazalátogató gyermekeknek és mélyszegénységben lévő családokat támogattunk tartós élelmiszercsomaggal, a gyerekek igényeit szem előtt tartva .

„Szerettünk volna a leginkább rászorulókról úgy gondoskodni, mint ahogy vásárlóinkról is egész évben” – mondja Ásványi Tibor tulajdonos, ügyvezető igazgató. Mi, Naturlandosok ezért összefogtunk a Kuckó programmal, és jelképesen örökbefogadtunk egy kis borsod megyei települést. Fulókércs 130 mélyszegénységben, a társadalom peremére szorult családjának készítettünk össze, és vittünk el ajándékcsomagot. Ennek összeállításánál főként a gyermekekre koncentráltunk: a dobozokba kakaó, tartós tej, lekvár, cukor, rizs és természetesen Naturland tea került, családonként több ezer forint értékben. 

 

Azonban ennyinél nem álltunk meg, mert úgy éreztük többet is tehetünk. Így részt vállaltunk a Kuckó program adománygyűjtésében, és összesen 550 karácsonyi ajándékcsomaghoz biztosítottunk teákat és kézfertőtlenítőket. Ezekkel budapesti gyermekotthonok dolgozóit, a nevelőket és gyermekfelügyelőket lephettük meg, illetve a hazalátogató gyermekek családjait. „Mi, a Naturland vezetői is pontosan tudjuk, hogy mit jelent a kemény munka. Hiszen magunktól és a Naturland teljes csapatától is azt várjuk el, hogy a hozzánk fordulókat a legmagasabb színvonalon szolgálják ki. Így, amikor megtudtuk, hogy a Kuckósok a gyermekotthoni dolgozókat szeretnék megajándékozni emberfeletti munkájukért, azonnal melléjük álltunk ebben is” – hangsúlyozta Ásványi Tibor. 

A Kuckó program önkéntesei évek óta támogatják a gyermekotthonokat Budapesten. Ezekben nevelik azokat az állami gondozott gyermekeket, akik egy részét a nem megfelelő anyagi körülmények miatt emelik ki a családból. Karácsonykor azonban némelyikük hazalátogathat, ahol szerény körülmények között ünnepelnek. Nekik adventi csomagokkal kedveskedtek a Kuckósok, a nevelőotthonokban maradóknak pedig kreatív eszközöket vittek, hogy tartalmasan teljenek az ünnepek. 2020 óta pedig a dolgozókat is megajándékozzák, ebben vállaltunk részt idén mi is. Hitvallásunkban szerepel, hogy mindenkinek joga van az egészséghez és az egészséges életmódhoz, és hiszünk abban is, hogy a karácsony ünnepéhez szintúgy.

Mert a segítés is természetes!

Áldott és szeretettel teljes ünnepeket kívánunk a Naturland Magyarország Kft. minden munkatársa nevében!