A segítség is természetes!

 

Nagyanyáink úgy tartották, hogy a gyógynövényeket, mivel vonzzák a beporzókat, zöldség mellé kell ültetni, mert akkor több lesz a termés. Azaz az egyik segíti a másikat. A természetre a Naturlandnál, mint ihletadó forrás tekintünk, és nem csak a termékeink fejlesztésénél. Arra is megtanít minket, hogy sokszor elég csak megfelelő helyen lenni ahhoz, hogy segítsünk. Ott, ahol a szükség a legnagyobb. Ezért idén karácsony előtt– a Kuckó programhoz csatlakozva – több mint 2,5 millió forint értékben teacsomagokat és fertőtlenítőket juttattunk el gyermekotthoni nevelőknek, gyermekfelügyelőknek, az ünnepek alatt hazalátogató gyermekeknek és mélyszegénységben lévő családokat támogattunk tartós élelmiszercsomaggal, a gyerekek igényeit szem előtt tartva .

„Szerettünk volna a leginkább rászorulókról úgy gondoskodni, mint ahogy vásárlóinkról is egész évben” – mondja Ásványi Tibor tulajdonos, ügyvezető igazgató. Mi, Naturlandosok ezért összefogtunk a Kuckó programmal, és jelképesen örökbefogadtunk egy kis borsod megyei települést. Fulókércs 130 mélyszegénységben, a társadalom peremére szorult családjának készítettünk össze, és vittünk el ajándékcsomagot. Ennek összeállításánál főként a gyermekekre koncentráltunk: a dobozokba kakaó, tartós tej, lekvár, cukor, rizs és természetesen Naturland tea került, családonként több ezer forint értékben. 

A segítség is természetes!

 

Azonban ennyinél nem álltunk meg, mert úgy éreztük többet is tehetünk. Így részt vállaltunk a Kuckó program adománygyűjtésében, és összesen 550 karácsonyi ajándékcsomaghoz biztosítottunk teákat és kézfertőtlenítőket. Ezekkel budapesti gyermekotthonok dolgozóit, a nevelőket és gyermekfelügyelőket lephettük meg, illetve a hazalátogató gyermekek családjait. „Mi, a Naturland vezetői is pontosan tudjuk, hogy mit jelent a kemény munka. Hiszen magunktól és a Naturland teljes csapatától is azt várjuk el, hogy a hozzánk fordulókat a legmagasabb színvonalon szolgálják ki. Így, amikor megtudtuk, hogy a Kuckósok a gyermekotthoni dolgozókat szeretnék megajándékozni emberfeletti munkájukért, azonnal melléjük álltunk ebben is” – hangsúlyozta Ásványi Tibor. 

A Kuckó program önkéntesei évek óta támogatják a gyermekotthonokat Budapesten. Ezekben nevelik azokat az állami gondozott gyermekeket, akik egy részét a nem megfelelő anyagi körülmények miatt emelik ki a családból. Karácsonykor azonban némelyikük hazalátogathat, ahol szerény körülmények között ünnepelnek. Nekik adventi csomagokkal kedveskedtek a Kuckósok, a nevelőotthonokban maradóknak pedig kreatív eszközöket vittek, hogy tartalmasan teljenek az ünnepek. 2020 óta pedig a dolgozókat is megajándékozzák, ebben vállaltunk részt idén mi is. Hitvallásunkban szerepel, hogy mindenkinek joga van az egészséghez és az egészséges életmódhoz, és hiszünk abban is, hogy a karácsony ünnepéhez szintúgy.

Mert a segítés is természetes!

Áldott és szeretettel teljes ünnepeket kívánunk a Naturland Magyarország Kft. minden munkatársa nevében!