VEKOP-1.2.6-20-2020-01061 számú projekt

Befejeződött a Naturland Magyarország Kft. mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése
2022 / 02 / 04

A Naturland Magyarország Kft. budapesti telephelyén befejezésre került a „Gyógyszer- és étrendkiegészítő készítmények gyártásának és kiszerelésének technológiai korszerűsítése a Naturland Magyarország Kft-telephelyén” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70% támogatási intenzitású, 57 945 626 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A Naturland Magyarország Kft. budapesti telephelyén befejezésre került a „Gyógyszer- és étrendkiegészítő készítmények gyártásának és kiszerelésének technológiai korszerűsítése a Naturland Magyarország Kft-telephelyén” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 70% támogatási intenzitású, 57 945 626 forintos európai uniós támogatás segítségével.

A NATURLAND 1989-ben kezdte meg tevékenységét a magyar gyógyszer-piacon. Az első sikeres termékünk a Svéd-csepp, a rendszerváltást követő évek legnépszerűbb gyógynövénykészítménye volt. 2013-ban az Országos Gyógyszerészeti Intézet, mint hagyományos növényi gyógyszert törzskönyvezte. Népszerűsége több mint 20 éve töretlen. Kizárólag saját fejlesztésű és gyártású készítményeket forgalmazunk. Az elmúlt évtizedben több mint 30 gyógyhatású készítményt és 31 gyógyszert törzskönyveztünk az Országos Gyógyszerészeti Intézetnél. A termékeket saját gyógyszer-nagykereskedelmi hálózatunk juttatja el az ország valamennyi gyógyszertárába és drogériájába valamint a vállalkozás jelen van az élelmiszer kiskereskedelmi egységekben. A NATURLAND Magyarország kft. 8.000 m2 gyógyszergyártó és 6.000 m2 nagykereskedelmi bázissal rendelkezik, 380 különböző terméket gyárt és fejleszt. A társaság 172 főt foglalkoztat. Oldat, tabletta, kúp, kenőcs, szemészeti alapoldat, gyógynövénydrog kiszerelésére vonatkozó gyógyszergyártási engedéllyel rendelkezik. A NATURLAND® márka több termékcsaládot ölel fel. • gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények • gyógynövény kozmetikumok • gyógyteák, gyógyteakeverékek • étrend kiegészítők, élelmiszerek • illóolajok • törzskönyvezett gyógyszerek.

A NATURLAND Magyarország Kft., célja a gyártási és logisztikai folyamatok optimalizálása és technológiai fejlesztések elindítása, amelynek részei a jelen fejlesztés keretében beszerzésre került eszközök. A technológiai fejlesztés 3 lépcsője:

A NATURLAND Magyarország Kft. a X. Budapest, Csillagvirág utca 8. sz. alatti telephelyén 96% töménységű Ethanol (EtOH) tároló helyet létesített, ezzel a korábbi tárolókapacitás a kétszeresére nőtt.

Gyógyszer és étrend kiegészítő készítmények elsődleges (primer) és másodlagos (szekunder) csomagolására alkalmas gyógyszeripari csomagológépsor (bliszeterező - és félautomata kartonozó gép). A társaság korábban is rendelkezett három bliszter –csomagológéppel és hozzá tartozó kartonozó géppel, ám ezek átlag életkora egyenként is meghaladja a 20 évet. A rendszeres karbantartások ellenére gyakori a gépmegállás, ami a gyártás hatékonyságát és a termelés folyamatos működését negatívan befolyásolta. Az elsődleges csomagolás befolyásolja a hatóanyagok stabilitását éppen ezért az új technológiától jobb hatóanyag stabilitást, hosszabb végtermék lejárati várunk el. Ezek mellett a jobb biohasznosulást tűztük ki célul a kiszerelés fejlesztésével. A gyógyszerkészítmények bliszterbe történő csomagolása mellett elengedhetetlen folyamat a kartonozás. A legoptimálisabb létszámban történő kiszereléshez szükséges a bliszterező -és kartonozó gép összekapcsolása. Fejlesztéseink során nem csak 1 db bliszter kerül a falt kartonokba, hanem 2 vagy 3 db ezzel arányosan szükséges a kartonozó gép sebesség növelése is.

A VEKOP-1.2.6-20-2020-01061 számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2021.12.23-án valósult meg, a 70% támogatási arányú, 57 945 626 forintos európai uniós támogatás segítségével.

További információ kérhető:

Czirbus Zoltán, telefon: +36(30)2181186, e-mail: zoltan.czirbus@naturland.hu