Különböző okok miatt fellépő nyugtalanság, idegesség, alvászavarok, szorongás és depresszió csökkentésére, illetve megszüntetésére, önmagában vagy célzott gyógyszeres kezelés kiegészítőjeként. Kúraszerű alkalmazása során javul a rossz közérzet és a kedélyállapot.

A teakeverék hatásáért felelős összetevők fontosabb jellemzői:
A közönséges orbáncfű virágos hajtásának hatóanyagai közül a hipericin depressziós zavarok és nyugtalanság okozta alvási problémák kezelésére alkalmas. Az orvosi citromfű leveles szár polifenol komponensei és illóolaja nyugtató hatással rendelkeznek. A macskagyökeret alvászavarokban, nyugtalan, feszült, szorongó állapot megszüntetésére alkalmazzák. A hatásáért felelős alkotói: illóolaj, valerénsav, valepotriátok. A valódi levendula virág nyugtató hatását a linalilacetátot és linaloolt tartalmazó illóolaj biztosítja. A komlótoboz nyugtató és enyhe altató hatással rendelkezik, a hatásáért felelős alkotók a humulon- és lupulonszármazékok.

1677 Ft

Összetétel:

Hatóanyagok:
1 filter (1,5 g) tartalma: 0,300 g orvosi citromfű leveles szár (Melissae herba), 0,225 g közön-séges orbáncfű virágos hajtás (Hyperici herba), 0,150 g macskagyökér (Valerianae radix), 0,150 g valódi levendulavirág (Lavandulae flos), 0,150 g komlótoboz (Lupuli flos).

Ízjavító komponensek:
csipkerózsa áltermés, igazi édesgyökér, ánizstermés. 

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:

A teakeverék gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják.

A készítmény hatásáért felelős összetevőinek fontosabb jellemzői:

A közönséges orbáncfű virágos hajtásának hatóanyagai közül a hipericin depressziós zavarok és nyugtalanság okozta alvási problémák kezelésére alkalmas. Az orvosi citromfű leveles szár polifenol komponensei és illóolaja nyugtató hatással rendelkeznek. A macskagyökeret alvászavarokban, nyugtalan, feszült, szorongó állapot megszüntetésére alkalmazzák. A hatásért felelős alkotói: az illóolaj, valerénsav, valepotriátok. A levendulavirág nyugtató hatását a linalilacetátot és linaloolt tartalmazó illóolaj biztosítja. A komlótoboz nyugtató és enyhe altató hatással rendelkezik, a hatásáért felelős alkotók a humulon- és lupulonszármazékok.

Mi a Naturland Nyugtató filteres teakeverék hatóanyaga?

1 filter (1,5 g) tartalma: 0,300 g orvosi citromfű leveles szár [Melissa officinalis L.; herba], 0,225 g közönséges orbáncfű virágos hajtás [Hypericum perforatum L.; herba], 0,150 g macskagyökér [Valeriana officinalis L. s. l.; radix], 0,150 g levendulavirág [Lavandula angustifolia P. Mill.; flos], 0,150 g komlótoboz [Humulus lupulus L.; flos].

Mit tartalmaz még a Naturland Nyugtató filteres teakeverék?

A teakeverék a hatóanyagokon kívül ízjavító komponenseket tartalmaz: csipkerózsa áltermés, igazi édesgyökér, ánizstermés.

Mikor alkalmazható a Naturland Nyugtató filteres teakeverék?

A teakeverék különböző okok miatt fellépő nyugtalanság, idegesség, alvászavarok, szorongás és depresszió csökkentésére, illetve megszüntetésére, önmagában vagy célzott gyógyszeres kezelés kiegészítőjeként használható. Kúraszerű alkalmazása során javul a rossz közérzet és a kedélyállapot.

Mikor nem szabad alkalmazni a Naturland Nyugtató filteres teakeveréket?

Az alkotó komponensek bármelyike (pl. ajakos virágú növények) iránti túlérzékenység (allergia), fényérzékenység esetén a készítmény nem alkalmazható.

Érzékeny, világos bőrűeknek az esetlegesen megnyilvánuló fényérzékenyítő hatás miatt a teaital fogyasztása nem ajánlott napozáskor vagy szolárium használatakor.

Mit kell tudnia a Naturland Nyugtató filteres teakeverék alkalmazásának megkezdése előtt?

Tudnia   kell,   hogy   nincs-e az alkotórészek iránti   túlérzékenysége (allergiája) vagy fényérzékenysége. Ez a készítmény linaloolt, citronellolt, geraniolt és eugenolt tartalmazó illóolajokat tartalmaz. A linalool, citronellol, geraniol és eugenol allergiás reakciót okozhat. Amennyiben bizonytalan a készítmény alkalmazhatóságát illetően, úgy a teafogyasztását kis mennyiséggel kezdje!

Lehet-e a Naturland Nyugtató filteres teakeveréket gyógyszerekkel együtt alkalmazni? A teakeverék használata nem ajánlott egyidejűleg a következő gyógyszerekkel, mert azok hatását felerősítheti, illetve csökkentheti: Indinavir és más HIV- és epilepsziaellenes szerek, kumarintípusú véralvadásgátlók, szájon át szedhető fogamzásgátlók, valamint digoxin-, cyclosporin- és theophyllintartalmú készítmények.

Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszereket is szed, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

Várandósság és szoptatás ideje alatt az ezen élethelyzetekre vonatkozó vizsgálati adatok hiányában a teakeverék alkalmazása nem javasolt.

Ha Ön gyermeket szeretne, a teakeverék alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Milyen hatással van a Naturland Nyugtató filteres teakeverék a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A készítmény befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket, ezekben az élethelyzetekben a teaital fogyasztása csak lefekvés előtt javasolt.

Alkalmazhatják-e gyermekek a Naturland Nyugtató filteres teakeveréket?

12 éven felüli gyermekek igen, de csak orvosi javaslatra alkalmazhatják a készítményt.

Hogyan kell a Naturland Nyugtató filteres teakeveréket alkalmazni?

1 filtert 1 csészényi (kb. 2,5 dl) forrásig melegített vízzel öntsön le, és lefedve 15–20 percig hagyja állni!

Mi az ajánlott adag?

Tetszés szerint ízesítve napközben 1–2 csészével, lefekvés előtt 1–2 filtertasaknyi teakeverékből készült 1 csészényi tea fogyasztható.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Naturland Nyugtató filteres teakeveréknek? Túlérzékeny egyéneknél allergiás reakció (bőrpirosság, ödéma), enyhe emésztési panasz (pl. hányinger) alakulhat ki. Túladagolás, illetve túlérzékenység esetén a közönséges orbáncfű virágos hajtás fényérzékenységet okozhat. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell ügyelni a Naturland Nyugtató filteres teakeverék alkalmazása során?

A készítmény használatakor a napozást és a szolárium használatát kerülni kell, ellenkező esetben bőrpír alakulhat ki.

A teát fogyasztás előtt ajánlott frissen elkészíteni.

Ha a teakeverék alkalmazásával egyidejűleg panaszai nem csökkennek, vagy erősödnek, keresse fel kezelőorvosát!

Tájékoztassa kezelőorvosát a teakeverék alkalmazásáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Naturland Nyugtató filteres teakeverék?

Kúraszerű alkalmazása legfeljebb 3 hónapig tarthat. Két kúra között legalább 2–3 hét szünetet kell tartani!

Hogyan kell tárolni a Naturland Nyugtató filteres teakeveréket?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a papírborítékba csomagolt filtereket tartsa a jól lezárt dobozban!

A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig használható fel a Naturland Nyugtató filteres teakeverék?

A teakeveréket csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-104/1989

Milyen a teakeverék külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Barnászöld színű, jellemző szagú, megfelelő aprítottságú (2,000–0,355 mm) gyógynövénykeverék.

Csomagolás: 1,5 g teakeverék filtertasakban (Dynapore 117/4/N vagy HS-125), papírborítékban és polipropilén fóliába csomagolt dobozban.

Csomagolási egység: 25 (25 x 1,5 g / filter) db / doboz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Natureland Egészségcentrum Zrt. 3060 Pásztó, NATURLAND Park

  1. november 29.