A mellkenőcs használata meghűlés, légúti fertőzések és hurutok, valamint köhögés és hörghurut kiegészítő kezelésére ajánlott. Köptető és görcsoldó hatása révén krónikus hörghurut esetén is alkalmazható.

Az összetevők flavonoid, karotinoid és illóolaj komponensei enyhe gyulladáscsökkentő-, baktérium- és gombaölő hatásúak. Az illóolajok oldják a hörgők görcsét, elősegítik a váladék kiürülését a hörgőkből.

1967 Ft

Összetétel:

Hatóanyagok:
70 g kenőcsben: 3,5 g körömvirág- és kamillavirágzat-kivonat (kivonószer: Cegesoft PS 17 – 96%-os etanol), 1,4 g erdeifenyő olaj, 1,4 g ánizsolaj, 1,05 g eukaliptuszolaj, 1,05 g niauli olaj, 1,05 g kakukkfűolaj, 0,7 g malabár-olajfű olaj.

Segédanyagok:
fehér vazelin, Liquapar olaj (para-hidroxibenzoát-észtereket tartalmaz).

A mellkenőcs gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:

A mellkenőcs gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását szakirodalmi adatok igazolják.

A készítmény hatásáért felelős összetevőinek fontosabb jellemzői: A hatóanyagok flavonoid-, karotinoid- és illóolaj-összetevői enyhe gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő hatásúak. Az illóolajok oldják a hörgök görcsét, elősegítik a váladék kiürülését a hörgőkből.

Mi a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítmény hatóanyaga?

1,0 g kenőcs tartalma: 50 mg körömvirág- és kamillavirágzat- [Calendula officinalis L., flos és Matricaria recutita L., flos] kivonat (kivonószer: trigliceridek – 96%-os etanol), 20,0 mg ánizsolaj [Anisi aetheroleum], 20,0 mg erdeifenyő olaj [Pini silvestris aetheroleum], 15,0 mg eukaliptuszolaj [Eucalypti aetheroleum], 15,0 mg niauli olaj [Melaleucae viridiflorae oleum], 15,0 mg kakukkfűolaj [Thymi aetheroleum], 10,0 mg malabár-olajfű illóolaj [Cymbopogoni flexuosi aetheroleum].

Mit tartalmaz még a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítmény?

A készítmény segédanyagai: fehér vazelin, Liquapar olaj (parahidroxibenzoát-butil-, -propil- észterek).

Mikor alkalmazható a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítmény?

  A mellkenőcs használata meghűlés, felső légúti fertőzések és hurutok, valamint köhögés és   hörghurut kiegészítő kezelésére ajánlott. Köptető és görcsoldó hatása révén krónikus hörghurut esetén is alkalmazható.

  Mikor nem szabad alkalmazni a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítményt?      Az alkotó komponensek bármelyike [pl. fészkes virágzatú növények, illóolaj-összetevők parahidroxibenzoát-észterek] iránti  túlérzékenység (allergia) esetén a készítmény nem alkalmazható.

  Ne alkalmazza a készítményt, ha Önnek hörgi asztmája vagy szamárköhögése van!

Mit kell tudnia a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítmény alkalmazásának megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy nincs-e az alkotórészek iránti túlérzékenysége (allergiája).

Ez a készítmény D-limonént, linaloolt, geraniolt, eugenolt, citronellol és citrál tartalmazó illóolajokat tartalmaz. A D-limonén, a  linalool, a geraniol, az eugenol, a citronellol és a citrál allergiás reakciót okozhat.

A készítmény parahidroxibenzoát-észtereket tartalmaz, amelyek allergiás reakciókat okozhatnak (amelyek esetleg csak később jelentkeznek).

Amennyiben bizonytalan a készítmény alkalmazhatóságát illetően, úgy használata előtt borsónyi mennyiségű kenőccsel végezzen bőrpróbát!

Alkalmazhatják-e gyermekek a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítményt?

A felnőtteknek készült légzéskönnyítő mellkenőcs alkalmazása gyermekek részére nem javasolt. Gyermekeknél, 2 éves kortól, a Légzéskönnyítő mellkenőcs gyermekeknek elnevezésű készítmény használható.

Lehet-e a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítményt gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Más mellkenőccsel egyidejűleg alkalmazni nem szabad, de egyéb gyógyszeres kezelés mellett használható.

Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszereket is alkalmaz, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

Várandósság és szoptatás időszakában történő biztonságos alkalmazására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok, ezért ezekben az állapotokban, általános elővigyázatosságból, a készítmény alkalmazása nem javasolt.

A mellkenőcs hatóanyagai bőrön keresztül felszívódnak. Ha Ön gyermeket szeretne, a mellkenőcs alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Milyen hatással van a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítmény alkalmazása a gépjárművezetésre és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A készítmény gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

Hogyan kell a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítményt alkalmazni?

A mellkas felső részének középvonalát vékonyan kenje be a kenőccsel, majd gyengéden masszírozza a bőrbe, és száraz gyapjú, vagy lenvászon ruhával fedje le! A kenőcs alkalmazása naponta 2–3 alkalommal javasolt.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítménynek?

Az összetevőkkel (pl. fészkes virágzatú növények, illóolaj-összetevők, parahidroxibenzoát- észterek) szembeni egyéni érzékenység esetén allergiás reakciót válthat ki, valamint a hörgők görcse felerősödhet. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert.

  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!  Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

  Mire kell ügyelni a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítmény alkalmazása  során?

Vigyázzon arra, hogy a mellkenőcs szembe, szem környékére, nyílt sebre, nyálkahártyára ne kerüljön! Ha szembe vagy nyálkahártyára kerül, azonnal le kell mosni meleg vízzel!

Gyulladt vagy sérült bőrfelületen ne használja a készítményt! Tájékoztassa kezelőorvosát a kenőcs alkalmazásáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítmény? Kúraszerű alkalmazása legfeljebb 6–7 napig javasolt. Amennyiben állapota egy heti kezelés után sem javul, keresse fel kezelőorvosát!

Hogyan kell tárolni a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítményt?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig használható fel a Légzéskönnyítő mellkenőcs felnőtteknek készítmény?

A mellkenőcsöt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-887/2002

Milyen a kenőcs külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Sárgás színű, jellegzetes szagú, vazelin típusú kenőcs.

Csomagolás: Műanyag (PP), csavarmenetes kupakkal és műanyag (PET/PE), lehúzható zárófóliával lezárt, laminált (PE/Al/PE) tubusban és dobozban.

Csomagolási egység: 70 g / tubus / doboz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Natureland Egészségcentrum Zrt. 3060 Pásztó, NATURLAND Park

  1. december 08.