A krém rendszeres használatával megelőzhetőek, illetve megszüntethetőek a bőrgyulladások. Lokális, nem nagy felületű bőrgyulladások (bőrkiütések, égési sérülések során keletkezett hámfosztott területek, fagyások) kezelésére. Visszérgyulladás esetén mérsékli a gyulladásos tüneteket és csökkenti a fájdalmat. Nehezen gyógyuló – már hámosodó – sebek és fekélyek, valamint aranyeres problémák kezelésére. Regeneráló és hidratáló hatóanyagai a bőrt simává és puha tapintásúvá teszik.

A körömvirág (Calendulae flos) gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású. A kamillavirágzat (Matricariae flos) hatóanyagai gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és antimikrobás hatásúak. A béta-karotin természetes antioxidáns, az A-vitamin elővitaminjaként fontos szerepet játszik a hámképződésben és a regenerációban, azaz a sebgyógyulásban.

1659 Ft

Összetétel:

Hatóanyag:
60 g készítményben: 10,2 g körömvirág- és kamillavirágzat- (Calendula officinalis L., flos et Matricaria recutita L., flos) kivonat [kivonószer: trigliceridek – 96%-os etanol], 7,2 mg béta-karotin (Lucarotin 10 S)
Segédanyag:
tisztított víz, cetil-sztearil-alkohol, fehér vazelin, nátrium-lauril-szulfát, 96%-os etanol, metil-parahidroxibenzoát, citromolaj.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:

A krém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását szakirodalmi adatok igazolják.

A készítmény hatásáért felelős összetevőinek fontosabb jellemzői:

A körömvirág gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatású. A kamillavirágzat hatóanyagai gyulladáscsökkentő, sebgyógyító és antimikrobás hatásúak. A béta-karotin természetes antioxidáns, az A-vitamin elővitaminjaként fontos szerepet játszik a hámképződésben és a regenerációban, a sebgyógyulásban.

Mi a Naturland Körömvirág krém hatóanyaga?

1,0 g krém tartalma: 170 mg körömvirág- és kamillavirágzat- [Calendula officinalis L., flos és Matricaria recutita L., flos] kivonat (kivonószer: trigliceridek – 96%-os etanol), 0,12 mg béta-karotin.

Mit tartalmaz még a Naturland Körömvirág krém?

A készítmény segédanyagai: tisztított víz, cetil-sztearil-alkohol, fehér vazelin, nátrium-lauril-szulfát, 96%-os etanol, metil-parahidroxibenzoát, citromolaj.

Mikor alkalmazható a Naturland Körömvirág krém?

A krém rendszeres használatával megelőzhetőek, illetve megszüntethetőek a bőrgyulladások. Helyi, nem nagy felületű bőrgyulladások (bőrkiütések, égési sérülések során keletkezett hámfosztott területek, fagyások) kezelésére alkalmazható.

Visszérgyulladás esetén mérsékli a gyulladásos tüneteket és csökkenti a fájdalmat. Nehezen gyógyuló – már hámosodó – sebek és fekélyek, valamint aranyeres problémák kezelésére használható.

Regeneráló és hidratáló hatóanyagai a bőrt simává és puha tapintásúvá teszik.

Mikor nem szabad alkalmazni a Naturland Körömvirág krémet?

Az alkotó komponensek bármelyike (pl. fészkes virágzatú növények, cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, metil-parahidroxibenzoát, illóolaj-összetevők) iránti túlérzékenység (allergia) esetén, valamint nyílt, vérző sebfelületen a készítmény nem alkalmazható.

Mit kell tudnia a Naturland Körömvirág krém alkalmazásának megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy nincs-e az alkotórészek iránti túlérzékenysége (allergiája).

A készítmény cetil-sztearil-alkoholt tartalmaz, amely helyi bőrreakciókat okozhat (pl. kontakt dermatitisz).

Ez a készítmény 0,72 g nátrium-lauril-szulfátot tartalmaz 60 g krémben A nátrium-lauril-szulfát helyi bőrreakciókat okozhat (pl. csípő vagy égő érzés), vagy fokozhatja az ugyanazon a felületen alkalmazott egyéb készítmények által kiváltott bőrreakciókat.

A készítmény metil-parahidroxibenzoátot tartalmaz, amely allergiás reakciókat okozhat (amelyek esetleg csak később jelentkeznek).

Ez a készítmény D-limonént, citrált és linaloolt tartalmazó illóolajat tartalmaz. A D-limonén, citrál és linalool allergiás reakciót okozhat.

Amennyiben bizonytalan a készítmény alkalmazhatóságát illetően, úgy használata előtt borsónyi mennyiségű krémmel végezzen bőrpróbát!

Alkalmazhatják-e gyermekek a Naturland Körömvirág krémet?

6 éves életkor alatt a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Lehet-e a Naturland Körömvirág krémet gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Más, hasonló hatású, külsőleges készítménnyel egyidejűleg használni nem szabad, de egyéb gyógyszeres kezelés kiegészítésére alkalmazható.

Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszereket is alkalmaz, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

Várandósság és szoptatás időszakában történő biztonságos alkalmazására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok, ezért ezekben az állapotokban, általános elővigyázatosságból, a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Ha Ön gyermeket szeretne, a krém alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Milyen hatással van a Naturland Körömvirág krém alkalmazása a gépjárművezetésre és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A készítmény gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

Hogyan kell a Naturland Körömvirág krémet alkalmazni?

A megtisztított, kezelni kívánt területet naponta 2–3 alkalommal vékonyan kenje be, és finoman masszírozza a bőrbe a krémet!

Milyen mellékhatásai lehetnek a Naturland Körömvirág krémnek?

Az összetevőkkel (pl. fészkes virágzatú növények, cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, metil-parahidroxibenzoát, illóolaj-összetevők) szembeni egyéni érzékenység esetén allergiás reakciót válthat ki. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell ügyelni a Naturland Körömvirág krém alkalmazása során?

Vigyázzon arra, hogy a krém szembe, szem környékére, nyílt sebre, nyálkahártyára ne kerüljön!

Tájékoztassa kezelőorvosát a krém alkalmazásáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Naturland Körömvirág krém?

A krém kúraszerűen, illetve bőrgyulladás, visszérgyulladás esetén a tünetek megszűnéséig alkalmazható. Ha a panaszai 2 hét alatt nem csökkennek, vagy nem szűnnek meg, hagyja abba a készítmény alkalmazását és keresse fel kezelőorvosát!

Hogyan kell tárolni a Naturland Körömvirág krémet?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

Gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig használható fel a Naturland Körömvirág krém?

A krémet csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-658/1997

Milyen a kenőcs külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Sárga színű, egynemű, jellemző szagú krém.

Csomagolás: Műanyag (PP), csavarmenetes kupakkal és műanyag (PET/PE), lehúzható zárófóliával lezárt, laminált (PE/Al/PE) tubusban és dobozban.

Csomagolási egység: 60 g, 100 g / tubus / doboz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Natureland Egészségcentrum Zrt.

3060 Pásztó, NATURLAND Park

  1. május 28.