Reumatikus jellegű ízületi gyulladások, izom- és végtagfájdalmak, izomláz és zúzódások, zárt baleseti sérülések (rándulás, ficam) kezelésére önmagában vagy a gyógyszeres kezelés, valamint a fizioterápia kiegészítőjeként.

A krém hatásáért felelős összetevők fontosabb jellemzői:
A rozmaringolaj gyulladásgátló, izomgörcsoldó hatással rendelkezik. A kámfor helyi vérbőséget idéz elő, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. A levomentol a kámforral együtt alkalmazva erősebb hűsítő érzetet kelt a bőrön és enyhe helyi érzéstelenítő hatása van. A chilipaprika kapszaicin-tartalma helyi vérbőséget okoz a bőrszövetben és az alatta lévő izmokban.

2981 Ft

Összetétel:

Hatóanyagok:
100 g krémben 3,0 g rozmaringolaj (Rosmarini aetheroleum), 2,5 g racém kámfor (Camphora racemica), 1,5 g levomentol (Levomentholum), 1,0075 g chilipaprika-kivonat (Oleoresin capsicum) 6,5% kapszaicin-tartalommal. Segédanyagok: tisztított víz, fehér vazelin, cetil-sztearil-alkohol, folyékony paraffin, poliszorbát 60, alumínium-acetát-tartarát-oldat, 96%-os etanol, solubilisant LRI, metil-parahidroxibenzoát. 

 

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, komponensei hatását szakirodalmi adatok igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:

A krém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, komponenseinek hatását szakirodalmi adatok igazolják.

A készítmény hatásáért felelős összetevőinek fontosabb jellemzői:

A rozmaringolaj gyulladásgátló, izomgörcsoldó hatással rendelkezik. A kámfor helyi vérbőséget idéz elő, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. A levomentol a kámforral együtt alkalmazva erősebb hűsítő érzetet kelt a bőrön, és enyhe helyi érzéstelenítő hatása van. A chilipaprika kapszaicin-tartalma helyi vérbőséget okoz a bőrszövetben és az alatta lévő izmokban.

Mi az Inno Rheuma forte krém hatóanyaga?

1,0 g krém tartalma: 30 mg rozmaringolaj [Rosmarini aetheroleum], 25 mg racém kámfor [Camphora racemica], 15 mg levomentol [Levomentholum], 10,075 mg paprikaolaj [Capsicum annuum L. var. minimum (Miller) Heiser, Oleoresin] 6,5% kapszaicin- tartalommal.

Mit tartalmaz még az Inno Rheuma forte krém?

A készítmény segédanyagai: tisztított víz, fehér vazelin, cetil-sztearil-alkohol, folyékony paraffin, poliszorbát 60, alumínium-acetát-tartarát-oldat, 96%-os etanol, solubilisant LRI, metil-parahidroxibenzoát.

Mikor alkalmazható az Inno Rheuma forte krém?

A krém reumatikus jellegű ízületi gyulladások, izom- és végtagfájdalmak, izomláz és zúzódások, zárt baleseti sérülések (rándulás, ficam) kezelésére önmagában vagy a gyógyszeres kezelés, valamint a fizioterápia kiegészítőjeként alkalmazható.

Mikor nem szabad alkalmazni az Inno Rheuma forte krémet?

Az alkotó komponensek bármelyike [pl. kámfor, mentol, kapszaicin, illóolaj-összetevők, cetil-sztearil-alkohol, metil-parahidroxibenzoát] iránti túlérzékenység (allergia) esetén a készítmény nem alkalmazható. Heveny gyulladások esetén a krém használata nem javasolt.

Mit kell tudnia az Inno Rheuma forte krém alkalmazásának megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy nincs-e az alkotórészek iránti túlérzékenysége (allergiája).

Ez a készítmény D-limonént, linaloolt, geraniolt és eugenolt tartalmazó illóolajokat tartalmaz. A D-limonén, a  linalool, a geraniol és az eugenol allergiás reakciót okozhat.A készítmény cetil-sztearil-alkoholt tartalmaz, amely helyi bőrreakciókat okozhat (pl. kontakt dermatitisz).

A készítmény metil-parahidroxibenzoátot tartalmaz, amely allergiás reakciókat okozhat (amelyek esetleg csak később jelentkeznek).

Amennyiben bizonytalan a készítmény alkalmazhatóságát illetően, úgy használata előtt borsónyi mennyiségű krémmel végezzen bőrpróbát!

Alkalmazhatják-e gyermekek az Inno Rheuma forte krémet?

18 éves életkor alatt a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Lehet-e az Inno Rheuma forte krémet gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Más külsőleges, reumaellenes készítménnyel egyidejűleg nem használható, de egyéb gyógyszeres, illetve fizioterápiás kezelés mellett alkalmazható.

Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszereket is alkalmaz, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

Várandósság és szoptatás időszakában történő biztonságos alkalmazására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok, ezért ezekben az állapotokban, általános elővigyázatosságból, a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Ha Ön gyermeket szeretne, a krém alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Milyen hatással van az Inno Rheuma forte krém alkalmazása a gépjárművezetésre és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A készítmény   gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

Hogyan kell az Inno Rheuma forte krémet alkalmazni?

Naponta 2–3 alkalommal a fájdalmas testrészt és környékét vékonyan be kell kenni, majd a krémet óvatosan bedörzsölni!

Milyen mellékhatásai lehetnek az Inno Rheuma forte krémnek?

Az összetevőkkel (pl. kámfor, mentol, illóolaj-összetevők, cetil-sztearil-alkohol, metil- parahidroxibenzoát) szembeni egyéni érzékenység esetén allergiás reakciót válthat ki. A kapszaicin erős helyi bőrvörösödést okozhat. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert. Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell ügyelni az Inno Rheuma forte krém alkalmazása során?

Vigyázzon arra, hogy a krém ne kerüljön a szem környékére, arcra, nyílt sebre, vérző testrészre, nyálkahártyára, gyulladt bőrfelületre! A kezelt testfelületen ne alkalmazzon párakötést, ne melegítse!

A krém használata után mosson kezet!

Tájékoztassa kezelőorvosát a krém alkalmazásáról!

Mennyi ideig alkalmazható az Inno Rheuma forte krém?

Abban az esetben, ha tünetei 7 napos kezelést követően nem csökkennek, illetve nem szűnnek meg, hagyja abba a kezelést és keresse fel kezelőorvosát!

Hogyan kell tárolni a készítményt?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig használható fel az Inno Rheuma forte krém?

A krémet csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-872/2002

Milyen a krém külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Halványsárga színű, finom konzisztenciájú, illó anyagokat tartalmazó, o/v típusú emulziós krém.

Csomagolás: Műanyag (PP), csavarmenetes kupakkal és műanyag (PET/PE), lehúzható zárófóliával lezárt, laminált (PE/Al/PE) tubusban és dobozban.

Csomagolási egység: 70 g, 100 g / tubus / doboz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Natureland Egészségcentrum Zrt.

3060 Pásztó, NATURLAND Park

  1. január 03.