A gél a száj és az orr környékén jelentkező Herpes simplex (I.) vírusfertőzés helyi kezelésére alkalmazható. A kezelés lerövidíti a gyógyulási időt, késlelteti az esetlegesen kiújuló tüneteket, valamint elősegíti a nyálkahártya és a bőrsérülés gyógyulását.

A készítmény komponenseinek a Herpes simplex (I.) vírusszaporodást gátló (citromfű), gyulladáscsökkentő (kamillavirágzat, kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás, tüdőfű-levél), fertőtlenítő, bakteriális utófertőzést gátló (vérehulló fecskefű virágos hajtás, kerti és spanyol kakukkfű levél és virág, kamillavirágzat), sebgyógyító (cink-szulfát-heptahidrát, vérehulló fecskefű virágos hajtás) hatását szakirodalmi adatok igazolják.

2019 Ft

Cikkszám: 386801 Kategória: Címke:

Összetétel:

Hatóanyag:
1 g gélben 0,40 g Herpesil kivonat [orvosi citromfű leveles szár (Melissae herba), kamillavirágzat (Matricariae flos), vérehulló fecskefű virágos hajtás (Chelidonii herba), kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás (Solidaginis herba), tüdőfű-levél (Pulmonariae folium), kerti és spanyol kakukkfű levél és virág (Thymi herba) alkoholos kivonata és 0,10% cink-szulfát-heptahidrát (Zinci sulfas heptahydricus)].

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását kísérletek igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Mire kínál megoldást?

Ez a termékünk nem szerepel az Egészségtárban.
Egészségtár

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:

A gél gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását kísérletek igazolják.

A készítmény komponenseinek a Herpes simplex (I.) vírusszaporodást gátló (orvosi citromfű leveles szár), gyulladáscsökkentő (kamillavirágzat, kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás, tüdőfűlevél), fertőtlenítő, bakteriális utófertőzést gátló (vérehulló fecskefű virágos hajtás, kerti és spanyol kakukkfű levél és virág, kamillavirágzat), sebgyógyító (cink- szulfát-heptahidrát, vérehulló fecskefű virágos hajtás) hatását szakirodalmi adatok igazolják.

Mi a Herpesil gél hatóanyaga?

1,0 g gél tartalma: 400 mg Herpesil kivonat [gyógynövény-keverék etanolos kivonata

(1:7,5-8,1), mely az alábbi gyógynövények felhasználásával készült: orvosi citromfű leveles szár (Melissa officinalis L., herba), kamillavirágzat (Matricaria recutita L., flos), vérehulló fecskefű virágos hajtás (Chelidonium majus L., herba), kanadai és magas aranyvessző virágos hajtás (Solidago gigantea Ait. vagy Solidago canadensis L., herba), tüdőfűlevél (Pulmonaria officinalis L., folium), kerti és spanyol kakukkfű levél és virág (Thymus vulgaris L., Thymus zygis L., herba) (3:2:2:2:2:2), és cink-szulfát-heptahidrát (Zinci sulfas heptahydricus)].

Mit tartalmaz még a Herpesil gél?

A készítmény segédanyagai: 85%-os glicerin, tisztított víz, karbomer (polygel CA), poliszorbát 20, trolamin, szorbinsav.

Mikor alkalmazható a Herpesil gél?

A gél a száj és az orr környékén jelentkező Herpes simplex (I.) vírusfertőzés helyi kezelésére alkalmazható. A kezelés lerövidíti a gyógyulási időt, késlelteti az esetlegesen kiújuló tüneteket, valamint elősegíti a nyálkahártya és a bőrsérülés gyógyulását.

Mikor nem szabad alkalmazni a Herpesil gélt?

Az alkotó komponensek bármelyike (pl. fészkes virágzatú növények, szorbinsav) iránti túlérzékenység (allergia) esetén a készítmény nem alkalmazható.

A gél nem használható abban az esetben, ha szemen vagy a szem környékén fordul elő a vírusfertőzés.

Mit kell tudnia a Herpesil gél alkalmazásának megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy nincs-e az alkotórészek iránti túlérzékenysége (allergiája). Ez a készítmény citrált, citronellált, linaloolt és geraniolt tartalmazó illóolajokat tartalmaz. A citrált, citronellál, linalool és geraniol allergiás reakciót okozhatnak.

A készítmény szorbinsavat tartalmaz, amely helyi bőrreakciókat okozhat (pl. kontakt dermatitisz).

Amennyiben bizonytalan a készítmény alkalmazhatóságát illetően, úgy használata előtt borsónyi mennyiségű géllel végezzen bőrpróbát!

Alkalmazhatják-e gyermekek a Herpesil gélt?

Gyermekek csak az orvos utasítására, a kezelőorvossal történt megbeszélés alapján alkalmazhatják a készítményt.

Lehet-e a Herpesil gélt gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Más külsőleges, herpeszellenes készítménnyel egyidejűleg alkalmazni nem szabad, egyéb gyógyszerekkel való együttes alkalmazást kizáró adat nem ismert.

Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszereket is alkalmaz, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

A várandósság   első harmadában a készítményt ne használja, továbbiakban a gél alkalmazhatóságát beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Milyen hatással van a Herpesil gél alkalmazása a gépjárművezetésre és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A készítmény   gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

Hogyan kell a Herpesil gélt alkalmazni?

Naponta 1–3 alkalommal, illetve éjszakára vékonyan kenje be a géllel a száj vagy az orr környékét, ahol a hólyagok, pörkök kialakultak.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Herpesil gélnek?

Az összetevőkkel (pl. fészkes virágzatú növények, szorbinsav) szembeni egyéni érzékenység esetén allergiás reakciót válthat ki. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell ügyelni a Herpesil gél alkalmazása során?

Vigyázzon arra, hogy a gél a szembe vagy a szem környékére ne kerüljön, a készítmény használata után mosson kezet!

Tájékoztassa kezelőorvosát a gél alkalmazásáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Herpesil gél?

Abban az esetben, ha tünetei 5 napos kezelést követően nem csökkennek, illetve nem szűnnek meg, hagyja abba a kezelést és keresse fel kezelőorvosát!

Hogyan kell tárolni a Herpesil gélt?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig használható fel a Herpesil gél?

A gélt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-060/1988

Milyen a gél külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Aranysárga színű, fényes, áttetsző, jellemző szagú gél.

Csomagolás: Műanyag (HDPE) csavarmenetes kupakkal lezárt, lakkozott alumínium tubusban és dobozban.

Csomagolási egység: 10 g / tubus / doboz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Natureland Egészségcentrum Zrt. 3060 Pásztó, NATURLAND Park

  1. december 14.