A készítmény alkalmazása ajánlott étvágytalanságban, az emésztés elősegítésére, puffadás és teltségérzet csökkentésére, valamint egyéb emésztési zavar esetén.

A készítmény alkotórészei biztosítják az emésztést serkentő, epekiválasztást fokozó, étvágyjavító hatást (benedekfű, kis ezerjófű virágos hajtás, rozmaringlevél, közönséges cickafarkfű virágos hajtás); szélhajtó, teltségérzetet csökkentő hatást (koriandertermés); görcsoldó, enyhe nyugtató hatást (orvosi citromfű leveles szár).

1344 Ft

Cikkszám: 474518 Kategória: Címkék: , ,

Összetétel:

Hatóanyag:
1 filter (1 g) tartalma: 0,25 g benedekfű (Cardui benedicti herba), 0,20 g orvosi citromfű leveles szár (Melissae herba), 0,15 g kis ezerjófű virágos hajtás(Centaurii herba), 0,15 g közönséges cickafarkfű virágos hajtás (Millefolii herba), 0,15 g rozmaringlevél (Rosmarini folium), 0,075 g koriandertermés (Coriandri fructus).
A teakeverék a hatóanyagakon kívül ízjavító kasszia fahéjat tartalmaz.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati adatok igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:

A teakeverék gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását népgyógyászati adatok igazolják.

A készítmény alkotórészei biztosítják az emésztést serkentő, epekiválasztást fokozó, étvágyjavító hatást (benedekfű, kis ezerjófű virágos hajtás, rozmaringlevél, közönséges cickafark virágos hajtás), szélhajtó, teltségérzetet csökkentő hatást (koriandertermés), görcsoldó, enyhe nyugtató hatást (orvosi citromfű leveles szár).

Mi a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeverék hatóanyaga?

1 filter (1,0 g) tartalma: 0,25 g benedekfű virágos hajtás [Cnicus benedictus L.; herba], 0,20 g orvosi citromfű leveles szár [Melissa officinalis L.; herba], 0,15 g kis ezerjófű virágos hajtás [Centaurium erythraea Rafn. s. l. és C. majus (H. et L.) Zeltner és C. suffruticosum (Griseb.) Ronn.; herba], 0,15 g közönséges cickafark virágos hajtás [Achillea millefolium L.; herba], 0,15 g rozmaringlevél [Rosmarinus officinalis L.; folium], 0,075 g koriandertermés [Coriandrum sativum L.; fructus].

Mit tartalmaz még a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeverék?

A teakeverék a hatóanyagokon kívül ízjavító kasszia fahéjat tartalmaz.

Mikor alkalmazható a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeverék?

A készítmény alkalmazása ajánlott étvágytalanságban, az emésztés elősegítésére, puffadás és teltségérzet csökkentésére, valamint egyéb emésztési zavar esetén.

Mikor nem szabad alkalmazni a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeveréket?

Az alkotó komponensek bármelyike (pl. fészkes virágzatú növények) iránti túlérzékenység (allergia) esetén a készítmény nem alkalmazható.

A teakeverékből készült tea nem fogyasztható gyomor- és nyombélfekély esetén.

Mit kell tudnia a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeverék alkalmazásának megkezdése előtt?

  Tudnia kell, hogy nincs-e az alkotórészek iránti túlérzékenysége (allergiája). Ez a készítmény citralt, fahéjaldehidet, citronellol és geraniolt tartalmazó illóolajokat tartalmaz.

  A citral, fahéjaldehid, citronellol és a geraniol allergiás reakciót okozhat.

  Amennyiben bizonytalan a készítmény alkalmazhatóságát illetően, úgy a teafogyasztását kis mennyiséggel kezdje!

 Epeproblémák (epevezeték-elzáródás, epehólyag-gyulladás, epekövesség) májbetegség esetén a teakeverék alkalmazása előtt a beteg kérje ki kezelőorvosa vagy gyógyszerésze véleményét!

Lehet-e a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeveréket gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Az egyidejű alkalmazásra vonatkozó adatok nem ismertek, jelenleg nem ismert kizáró tényező.

Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszereket is szed, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

Ha Ön várandós vagy szoptat, a teakeverékből készített teát ne alkalmazza! Ha gyermeket szeretne, a teakeverék alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Milyen hatással van a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeverék a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A készítmény   gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

Alkalmazhatják-e gyermekek a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeveréket?

A teakeveréknek a gyermekgyógyászatban való alkalmazhatóságára vonatkozóan nincsenek tapasztalatok, ezért felhasználása 18 éves kor alatt nem ajánlott.

Hogyan kell a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeveréket alkalmazni?

1–2 filtert 1 csészényi (kb. 2,5 dl) forrásig melegített vízzel öntsön le, és lefedve 10–15 percig hagyja állni!

  • Étvágyjavításra a főétkezések előtt kb. fél órával javasolt 1–1 csészényi, ízesítés nélküli tea elfogyasztása.
  • Az emésztés elősegítésére étkezés közben vagy étkezés után javasolt 1–1 csészényi, ízesítés nélküli tea elfogyasztása.

Mi az ajánlott adag?

Naponta 2–3 x 1 csészényi (kb. 2,5 dl) tea fogyasztható.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeveréknek? Allergiás bőrreakciók jelentkezhetnek fészkes virágzatú növényekre túlérzékeny egyéneken. A teára jellemző a keserű íz, amely az erre érzékenyeknél hányingert okozhat. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell ügyelni a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeverék alkalmazása során?

A teát fogyasztás előtt ajánlott frissen elkészíteni.

  Ha a teakeverék alkalmazásával egyidejűleg panaszai nem csökkennek, vagy erősödnek,    keresse fel kezelőorvosát! Tájékoztassa kezelőorvosát a teakeverék alkalmazásáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeverék? Kúraszerű alkalmazása legfeljebb 2 hónapig tarthat, és a két kúra között 4 hét szünetet kell tartani!

Hogyan kell tárolni a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeveréket? Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a papírborítékba csomagolt filtereket tartsa a jól lezárt dobozban!

A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig használható fel a Naturland Emésztést elősegítő filteres teakeverék?

A teakeveréket csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-855/2002

Milyen a teakeverék külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Világoszöld színű, jellegzetes, fűszeres szagú, kesernyés ízű megfelelő aprítottságú (2,000–0,355 mm) gyógynövénykeverék.

Csomagolás: 1,0 g teakeverék filtertasakban (Dynapore 117/4/N vagy HS-125), papírborítékban és polipropilén fóliába csomagolt dobozban.

Csomagolási egység: 10 (10 x 1,0 g / filter) db / doboz, 25 (25 x 1,0 g / filter) db / doboz, 100 (100 x 1,0 g / filter) db / doboz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Natureland Egészségcentrum Zrt. 3060 Pásztó, NATURLAND Park

  1. november 15.