A krém alkalmazása különböző zárt sérülések (rándulás, ficam, ütés) kezelésére, a bőr gyulladásos állapotának csökkentésére, a véraláfutások felszívódásának meggyorsítására ajánlott. A krém alkalmas a mozgásfunkciók javítására izom- és izületi fájdalmakban, valamint rovarcsípések okozta tünetek csökkentésére, megszüntetésére.

Az árnikakivonat flavonoid- és illóolaj-összetevői javítják a kezelt testfelület vérellátását, így csökkentik a reumás fájdalmakat és az izomzúzódás okozta panaszokat, elősegítik a véraláfutások felszívódását. Ezen hatásokat erősíti a béta-karotin.

1659 Ft

Összetétel:

Hatóanyag:
60 g krémben: 6,00 g árnikatinktúra (Arnicae tinctura), 1,56 mg béta-karotin (Lucarotin 10S)

Segédanyagai:
körömvirág- és kamillavirágzat- (Calendula officinalis L., flos et Matricaria recutita L., flos) kivonat (kivonószer: Paraffinum liquidum), E-vitamin, muskotályzsálya-olaj, orvosi zsálya olaj, nátrium-lauril-szulfát, cetil-sztearil-alkohol, fehér vazelin, citromolaj, metil-parahidroxibenzoát, 96%-os etanol, tisztított víz.

A krém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását szakirodalmi adatok igazolják.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztári kártyára kapható!

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

  • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
  • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
  • Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
  • Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

Tulajdonság, hatás:

A krém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, hatását szakirodalmi adatok igazolják.

A készítmény hatásáért felelős összetevőinek fontosabb jellemzői:

Az árnikakivonat flavonoid- és illóolaj-összetevői javítják a kezelt testfelület vérellátását, így csökkentik a reumás fájdalmakat és az izomzúzódás okozta panaszokat, elősegítik a véraláfutások felszívódását. Ezeket a hatásokat erősíti a béta-karotin.

Mi a Naturland Árnika krém hatóanyaga?

1,0 g krém tartalma: 100 mg árnikatinktúra [Arnica montana L.; flos], 0,026 mg béta-karotin.

Mit tartalmaz még a Naturland Árnika krém?

A készítmény segédanyagai: tisztított víz, fehér vazelin, cetil-sztearil-alkohol, körömvirág- és kamillavirágzat-kivonat (kivonószer: folyékony paraffin) béta-karotinnal, nátrium-lauril-szulfát, 96%-os etanol, metil-parahidroxibenzoát, E-vitamin, citromolaj, muskotályzsálya-olaj, orvosi zsálya olaj.

Mikor alkalmazható a Naturland Árnika krém?

A krém alkalmazása különböző zárt sérülések (rándulás, ficam, ütés) kezelésére, a bőr gyulladásos állapotának csökkentésére, a véraláfutások felszívódásának meggyorsítására ajánlott. A krém alkalmas a mozgásfunkciók javítására izom- és ízületi fájdalmakban, valamint rovarcsípések okozta tünetek csökkentésére, megszüntetésére.

Mikor nem szabad alkalmazni a Naturland Árnika krémet?

Az alkotó komponensek bármelyike (pl. fészkes virágzatú növények, cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, metil-parahidroxibenzoát, illóolaj-összetevők) iránti túlérzékenység (allergia) esetén a készítmény nem alkalmazható.

Mit kell tudnia a Naturland Árnika krém alkalmazásának megkezdése előtt?

Tudnia kell, hogy nincs-e az alkotórészek iránti túlérzékenysége (allergiája).

A készítmény cetil-sztearil-alkoholt tartalmaz, amely helyi bőrreakciókat okozhat (pl. kontakt dermatitisz).

Ez a készítmény 0,72 g nátrium-lauril-szulfátot tartalmaz 60 g krémben A nátrium-lauril-szulfát helyi bőrreakciókat okozhat (pl. csípő vagy égő érzés), vagy fokozhatja az ugyanazon a felületen alkalmazott egyéb készítmények által kiváltott bőrreakciókat.

A készítmény metil-parahidroxibenzoátot tartalmaz, amely allergiás reakciókat okozhat (amelyek esetleg csak később jelentkeznek).

Ez a készítmény D-limonént, citrált és linaloolt tartalmazó illóolajat tartalmaz. A D-limonén, citrál és linalool allergiás reakciót okozhat.

Amennyiben bizonytalan a készítmény alkalmazhatóságát illetően, úgy használata előtt borsónyi mennyiségű krémmel végezzen bőrpróbát!

Alkalmazhatják-e gyermekek a Naturland Árnika krémet?

12 éves életkor alatt a készítmény alkalmazása nem javasolt.

Lehet-e a Naturland Árnika krémet gyógyszerekkel együtt alkalmazni?

Más gyulladáscsökkentő krémmel egyidejűleg használni nem szabad, de egyéb gyógyszeres, illetve fizioterápiás kezelés mellett alkalmazható.

Amennyiben Ön egyidejűleg gyógyszereket is alkalmaz, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

Várandósság és szoptatás időszakában történő biztonságos alkalmazására vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok, ezért ezekben az állapotokban, általános elővigyázatosságból, a készítmény alkalmazása nem javasolt.

A krém anyagai bőrön keresztül felszívódnak. Ha Ön gyermeket szeretne, a krém alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Milyen hatással van a Naturland Árnika krém alkalmazása a gépjárművezetésre és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A készítmény gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket befolyásoló hatásait nem vizsgálták.

Hogyan kell a Naturland Árnika krémet alkalmazni?

A megtisztított, kezelni kívánt területet naponta 2–3 alkalommal vékonyan kenje be, és finoman masszírozza a bőrbe a krémet!

Milyen mellékhatásai lehetnek a Naturland Árnika krémnek?

Az összetevőkkel (pl. fészkes virágzatú növények, cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, metil-parahidroxibenzoát, illóolaj-összetevők) szembeni egyéni érzékenység esetén allergiás reakciót válthat ki. Hosszantartó alkalmazása során ekcéma fejlődhet ki. A tünetek előfordulási gyakorisága nem ismert.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Mire kell ügyelni a Naturland Árnika krém alkalmazása során?

Vigyázzon arra, hogy a krém szembe, szem környékére, nyílt sebre, vérző testrészre, nyálkahártyára ne kerüljön!

Tájékoztassa kezelőorvosát a krém alkalmazásáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Naturland Árnika krém?

Kúraszerű alkalmazása legfeljebb 6 hétig javasolt.

Hogyan kell tárolni a Naturland Árnika krémet?

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

Gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig használható fel a Naturland Árnika krém?

A krémet csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-611/1996

Milyen a krém külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Halványsárga színű, egynemű, jellemző szagú o/v típusú krém.

Csomagolás: műanyag (PP), csavarmenetes kupakkal és műanyag (PET/PE), lehúzható   zárófóliával lezárt, laminált (PE/Al/PE) tubusban és dobozban.

Csomagolási egység: 60 g / tubus / doboz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Natureland Egészségcentrum Zrt.

3060 Pásztó, NATURLAND Park

  1. május 27.