Alkalmazási terület: higiénés kézfertőtlenítés
Antimikrobiális spektrum: baktericid, fungicid, szelektív virucid (H1N1 inaktiváló)
Felhasználói kör: professzionális és lakossági

6 éves életkor alatt csak felnőtt felügyelete mellett alkalmazható!

Miért lehet hatékonyabb a kézfertőtlenítő készítmény, ha gél állagú?

A piacon alapvetően kétféle fizikai állapotú kézfertőtlenítő létezik, az egyik formula vízszerűen folyékony, míg a másik géles állagú.

A felhasználás szempontjából is jelentős különbség van. Minden egyes végleges hatósági engedéllyel rendelkező fertőtlenítő szernek a rajta feltüntetett hatásait tesztekkel kell bizonyítani. Ezeket a teszteket független laboratóriumok vagy a jóváhagyó hatóság rögzített szabványok szerint végzik. Van olyan teszt, amely a kézfelület nagysága miatt előírja, hogy legalább 3 ml felhasználása szükséges fél perc behatási időn keresztül, erre a mennyiségre a hatóság szakértője is felhívta a figyelmünket. Ez azt jelenti, hogy a vízszerű folyadékot is ennyi ideig kell dörzsölgetni a tenyerünkben és a kézfejünkön anélkül, hogy az ki ne folyna belőle, vagy az alkoholos hatóanyagú készítményekben az alkohol tartalom egy része el ne párologna idő előtt. A NATURLAND 99,9 kézfertőtlenítő gél esetében alapvetően a gélesítő anyag ezt a felhasználási nehézséget hivatott kiküszöbölni azáltal, hogy jelentősen megemeli a termék viszkozitását megakadályozva annak folyását, továbbá bizonyítottan csökkenti az alkohol párolgását, emelve a termék lobbanáspontját.

A gélesítőnek van még egy alternatív jótékonynak hívható hatása is. Felületi filmet képez a bőrön, ezáltal jelentősen csökkentve a termék használata miatti epidermális vízvesztést vagyis a bőr kiszáradását, továbbá jobban biztosítja készítményekben levő hidratálást biztosító anyagok mint a glicerin vagy propilén-glikol megfelelő működését.
 
Dr. Hren Brúnó
kutatás-fejlesztési igazgató

948 Ft

Összetevők:
biocid hatóanyag: etil-alkohol (72,8%, EC:200-578-6), akrilátok, propilén-glikol, trietanolamin, metilparaben, illatanyag, víz.

Egészségpénztári kártyára kapható!

 

Mire kínál megoldást?

Egészségtár

Gyógynövények

Ez a termékünk nem tartalmaz gyógynövényeket.
Gyógynövénytár

99,9 Kézfertőtlenítő gél Antimikrobiális spektrum: baktericid, fungicid, szelektív virucid (H1N1 inaktiváló) Alkalmazási terület: higiénés kézfertőtlenítés 100 ml Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Gyermekektől elzárva tartandó. Használat előtt olvassa el a címkén közölt információkat. VESZÉLY Hőtől, forró felületektől, szikrától, nyílt lángtól és más gyújtóforrástól távol tartandó. Tilos a dohányzás. Tárolás: élelmiszertől, italtól és takarmánytól távol. Alkalmazás, formuláció: felhasználásra kész gél, higiénés kézfertőtlenítés, biocid termék, PT1 terméktípus. Használati utasítás: A készítményt töményen, higítatlanul kell alkalmazni. Minimum 3 ml készítményt a tenyérbe juttatunk, majd a kézen 30 másodpercig alaposan eldörzsöljük. Összetevők: biocid hatóanyag: etil-alkohol (72,8%, EC:200-578-6), akrilátok, propilén-glikol, trietanolamin, metilparaben, illatanyag, víz. Figyelmeztetés: KÜLSŐLEG! Sérült bőrfelületre, szembe, szájba, nyálkahártyára ne kerüljön. Elektromos eszközökhöz csak teljesen megszáradt kézzel szabad hozzányúlni. Gyermekek 6 éves kor alatt csak felnőtt felügyelete mellett használják. Tilos más fertőtlenítő szerekkel keverni. Elsősegélynyújtás: Nagy mennyiségek belégzése esetén a sérültet vigyük friss levegőre. Szembejutáskor alaposan öblítsük ki a szemet bő vízzel legalább 10 percen keresztül a szemhéj széthúzása és a szemgolyó állandó mozgatása közben. Véletlen lenyelés esetén öblítsük ki a száj üreget vízzel, majd igyunk 1-2 pohár vizet. NE HÁNYTASSUNK! Panasz, irritáció esetén forduljunk orvoshoz. Lejárati idő: Eredeti, ép, bontatlan csomagolásban, fénytől védve, jól szellőző helyen, nyílt lángtól, gyújtóforrástól és hőtől távol, legfeljebb 25 °C-os hőmérsékleten tároljuk. Szakszerű tárolás esetén minőségét 30 hónapig megőrzi. Szennyezésmentesítés: Nagy mennyiségű kiömlött anyagot inert, nem gyúlékony folyadékfelszívó anyaggal (pl. homok, perlit, vermikulit) kell befedni, felitatni. Hulladékkezelés: A termék és csomagolóanyagának ártalmatlanítására a vonatkozó rendeletekben foglaltak az irányadóak. A kiürült és vízzel kiöblített csomagolóanyag háztartási hulladékként kezelhető. Környezetvédelmi óvintézkedések: Kerülni kell a termék közcsatornába és élő-vizekbe történő bekerülését. Felhasználói kör: professzionális és lakossági Engedélyszám: 13268-3/2020/JIF Forgalmazó: Natureland Egészségcentrum Zrt., 3060 Pásztó, NATURLAND Park