Egy emberként állnak a Naturland Magyarország Kft. munkatársai a háború elől menekülők mellett. A Migration Aid elnevezésű civil szervezettel együttműködve átmeneti szállást alakítottak ki, amelyet a munkatársaink üzemeltetnek. Fogadjuk az Ukrajnából érkező családokat, és mindent megteszünk azért, hogy méltó körülményeket biztosítsunk nekik.

Biztonságos sziget lenni az ismeretlenben. A Naturland munkatársai ezt szeretnék nyújtani az Ukrajnából menekülő családoknak, akiknek élete egyik pillanatról a másikra vált – szó szerint is – háborús övezetté. Látjuk a sokszor csak egy hátizsákkal, a férfiakat hátrahagyva érkező, kétségbeesett családanyákat és gyermekeiket. Ebben a helyzetben nyilvánvaló, hogy nem maradhatunk tétlenek. Mert „a segítés is természetes.”

A cég két tulajdonosa magánemberként vállalták a harminc fő befogadására alkalmas, több szobás szállás teljes bebútorozását: egyebek mellett ágyakat, matracokat, szekrényeket vettek. Munkatársaink pedig a portaszolgálattól kezdve, a takarításon át, az étkezések megszervezésig mindenről gondoskodnak. Családtagjaink között is adománygyűjtést hirdettünk, így a napi egyszeri melegétel mellett – amelyet az Ételt az Életért Alapítvány ajánlott fel – minden napra elegendő élelmiszert tudunk biztosítani a szállásra érkezőknek.

 

Munkatársaink felajánlásának köszönhető az is, hogy a gyerekeknek egy játszószobát tudtunk kialakítani, ahol egy kicsit megfeledkezhetnek az átélt borzalmakról. Ha kell bevásárolunk, az ukrán származású munkavállalóink pedig a tolmácsolásban is nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak. A Naturland Magyarország Kft. teákkal, alapvető higiéniai termékekkel támogatja önkéntes munkánkat.

Felelősséget vállalni nem csak a környezetért, a minőségért, de a vásárlók, a munkatársak, a partnerek felé is. A Naturlandnak ez az egyik vezérelve. „Megható és inspiráló látni azt, hogy alapvető értékeinket a Naturland minden munkatársa fontosnak tartja. Büszkék vagyunk rájuk, hogy egy emberként állnak ki, és önzetlenül segítenek a háború elől menekülőknek.” – emeli ki Ásványi Tibor ügyvezető igazgató.

Az átmeneti szállás március 18-án kezdte meg működését. Az oda érkező családokat külön szobában helyezzük el. Csak az első másfél hétben összesen több mint hetven menekültről gondoskodtunk. A Naturland munkatársai azért dolgoznak, hogy a befogadott családok nyugodt, biztonságos helyen tölthessenek el néhány napot, és abban bízunk, hogy feltöltődve és szívükben némi reménnyel tudják folytatni útjukat a háború félelmeitől mentes élet felé.